miércoles, 22 de febrero de 2012

En juli avui


http://planetmediterraneo.es/Actualidad/530.html

ENTREVISTA A L’ACTOR JULI FÀBREGAS
08 July, 2011 04:23:00
Albert Roca

En un món televisiu molt exigent, amb índexs d’audiència que fan pujar i baixar series com si res resulta difícil poder trobar actors i actrius que tinguin tanta regularitat com en Juli Fàbregas. Un actor català, que en els seus inicis va protagonitzar aquella memorable serie “Happy House”, amb la Sonia Ferrer i l’Octavi Pujades, que seguiren també trajectòria, i que em pogut veure gairebè en les series més exitoses dels últims anys, algunes de les quals no els va acompanyar la sort, com va ser el cas de “El Grupo”, però que com diu ell mateix “ara tindria una millor cabuda, ja que tenia un plantejament molt avançat”.


Tenint en compte la seva atrapada agenda i que la seva residència actual és a Madrid no resultava gens senzill poder tenir una conversa, i així vem tenir-ho gràcies a l’Agència d’actors Francina Singla. El lloc de trobada, el mític Bar Zurich, a l’inici de la Rambla de Catalunya. Li comentem d’entrada que feia pocs dies que vem conèixer el seu germà –Quim Fàbregas- un reconegut fotògraf especialitzat en viatges solidaris a l’Africa, i que ens reconeixia que estava “meravellat per les seves fotografies però que no tinc aquesta faceta”.


La seva, i que li ha fet molt popular, ha estat el món televisiu, amb la peculiaritat d’haver interpretat amb regularitat papers molt dolents però tambè d’amics entranyables, que com es diu en l’argot “un tros de pà”. Sobre això ens comentava que “És veritat que en els meus primers papers feia de “bo” però que poc a poc vaig anar agafant papers més foscos a “El grupo”, “Hospital Central” i “Amar en tiempos revueltos”, de la qual per cert interpretava el paper d’un policia, que sense voler s’ha anat encasellant –ja en porta cinc-. L’últim paper de poli és en la tvmovie, produïda i dirigida per Miguel Puertas, i que podrem veure a televisió de Catalunya “M’encanta molt el meu personatge i la història, on hi ha un assasinat i una trama molt fosca Ha estat un dels papers que més m’ha agradat dels darrers temps”. Aquest film suposa el retorn a televisió de Catalunya, que no serà l’únic ja que tambè participa en una nova serie, prevista d’emetre el mes de setembre i que fidel a la seva discrecció no ens va voler avançar cap detall, però que ens deia que era molt especial.


Un actor amb presència, molt capacitat per interpretar papers ben diversos i que amb molt de gust faria més teatre –una de les seves últimes aparicions va ser a “Una maleta, dues maletes, tres maletes”- però que reiterem la seva agenda ho impedeix.


De manera informal ens reconeix que un dels seus grans defectes és “la puntualitat, fins al punt que si puc arribo mitja hora abans, quan quedo”, amb el risc de patiment ja que no tothom ho fa igual. La seva virtut és “la disciplina”.


Potser per això en qualsevol projecte televisiu,ja sigui de gran o petit pressupost un dels primers noms de la llista és el del Juli Fabregas, i que ens agradaria veure més per Barcelona, que s’aprecia moltísim, sense destacar cap espai concret. I per cert, és del Barça. Un fet que ha gaudit en els últims temps en les seves estades a Madrid.

Text Albert Roca. Fotos Carlos Ferriz.

No hay comentarios:

Publicar un comentario